Regionale predikant voor De Kempen (18 uur)

De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland zoekt een regionale predikant voor De Kempen voor 18 uur per week.

Wil jij jouw talenten en ervaring als (interim)predikant inzetten in een unieke pilot ‘Kerk in transitie’ in de Brabantse Kempen waarin een aantal gemeenten langdurig en intensief ondersteund wordt in een veranderingsproces? Dan kom je als geroepen.

De vijf gemeenten Veldhoven, Waalre, Hoogeloon-Eersel, Bergeijk en Valkenswaard willen met jou als regionale predikant de uitdaging aangaan om te zoeken naar nieuwe vormen van kerkelijke presentie die toekomstgericht is. Je werkt met deze gemeenten aan herbezinning op kerk-zijn en geloof en je stimuleert vormen van lokaal gemeente-zijn en ondersteunt bij het opbouwen ervan. Daarnaast begeleid je gemeenten om samenwerkingsvormen te organiseren die gericht zijn op behoud en bloei van kerkelijke presentie. Ook ondersteun je vanuit een stimulerende en coachende rol de predikanten en kerkelijk werkers in het team. Deze manier van werken is een nieuwe benadering in de Protestantse Kerk om een investering te doen in een cluster van gemeenten. Zo kun jij bijdragen aan het vinden van een toekomstgerichte vorm van kerk-zijn voor deze gemeenten, ook op bestuurlijk vlak.

Wat vragen wij?

In alle redelijkheid een schaap met vijf poten. Iemand die niet bang is om haar of zijn nek uit te steken. Die zich thuis voelt in het grensgebied tussen wereld en kerk, iemand met kwaliteiten die samen te vatten zijn in termen als innovatief en communicatief. We vragen nauwe betrokkenheid bij dit cluster van gemeenten en tegelijk heb je voldoende afstand om nieuwe impulsen te geven aan gemeenten die naar binnen gekeerd dreigen te raken. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, weet vanuit samenbindend leiderschap mensen te stimuleren tot samenwerking. Je bent ecclesiologisch en missionair inspirerend, maar ook iemand die daadwerkelijk de mouwen opstroopt en aan de slag gaat en oecumenisch denkend is. Je bent in staat om de waarde van het evangelie en de kerk te vertalen naar het maatschappelijk domein. Je hebt ervaring op het gebied van gemeenteopbouw en vernieuwende vormen van kerkzijn en met het leidinggeven aan complexe veranderingsprocessen. Uiteraard beschik je daarom ook over goede agogische en analytische vaardigheden. Vergelijkbaar met de competenties van de opleiding tot Interim predikant. Je hebt grondige kennis van en ervaring binnen de Protestantse Kerk op landelijk, regionaal en plaatselijk niveau in haar gehele breedte en beschikt over kennis van de kerkorde met name wat betreft de mogelijkheden voor samenwerking. Je bent je ervan bewust dat de werkzaamheden een bovenplaatselijk karakter hebben. Het eerste jaar zal met name gewerkt worden met het instrument Nieuw Kerkelijk Peil.

Wat bieden wij?

We bieden jou een afwisselende functie waarin jij een waardevolle bijdrage kunt leveren aan gemeenten in transitie, in samenwerking met een team van gemotiveerde collega’s en kerkenraden. Het gaat om een tijdelijke aanstelling, als predikant in algemene dienst via de Mobiliteitspool van de Dienstenorganisatie. In verband met financiering en daaraan gekoppelde evaluatiemomenten is de aanstelling eerst voor één jaar met vervolgens nog een verlenging van tweemaal twee jaar. Het salaris is conform de Arbeidsvoorwaardenregeling voor kerkelijke medewerkers van de Protestantse Kerk in schaal 11 (minimaal € 3.081 en maximaal € 4.974 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Daarnaast ontvang je vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%) en een toelage ambtskosten.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Heleen Haasdijk (consulent Mobiliteitspool), tel. 06-15908562, e-mail h.haasdijk@protestantsekerk.nl of met classispredikant Marco Luijk, tel. 06-52335285, e-mail m.luijk@protestantsekerk.nl. Meer informatie is ook te vinden op pkn-dekempen.nl.

Solliciteren?

Stuur dan je motivatie met cv (als één PDF) uiterlijk 8 maart 2022 naar vacatures@protestantsekerk.nl, t.a.v. Lydia Struik, HR-adviseur, o.v.v. vacaturenummer 2022-011.

 

Ook te vinden op: https://www.protestantsekerk.nl/vacatures/regionale-predikant-voor-de-kempen/