Sfeervolle Kerstlichtjestocht Wijk en Aalburg

Op vrijdag 23 december wordt er vanuit onze gemeente een mooie Kerstlichtjestocht georganiseerd. Vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur is iedereen welkom om de lichtjestocht op eigen gelegenheid te lopen. De route start op het plein voor Rehoboth. Hier ontvangt iedereen een tekstboekje met daarin de route. De wandeling voert je door een prachtig Kerstdorp met diverse huisjes. De huisjes hebben allen een huisnummer die samen een code vormen. Bij het laatste huisje kan de code worden gekraakt. De oplossing kan worden ingeleverd met naam en adres. Uit alle inzendingen worden drie winnaars getrokken. De huisjes in het Kerstdorp vertellen allemaal een stukje uit de Bijbelse- en Kerstgeschiedenis. De route wordt op diverse plekken versierd met knutselwerkjes van de kinderen van de OBS Henri Dunant, CBS De Hoeksteen en SBO De Leilinde. We zijn blij met de inspanning en het enthousiasme van de kinderen en de juffen en meesters van de drie basisscholen in ons dorp! Verder zal er bij Wijkestein chocolademelk worden geschonken en hoopt een groep Oekraïners Kerstliederen te zingen. Genoeg te beleven, dus… Loop de sfeervolle tocht door ons Kerstdorp en verwonder je over hét Kerstverhaal!

Click on picture for larger pdf version

Oliebollen en erwtensoepverkoop

Tijdens de lichtjestocht op 23 december vindt u op het plein voor Rehoboth een kraam waar koffie, versgebakken oliebollen én erwtensoep wordt verkocht. Het terras is sfeervol aangekleed met diverse vuurtonnen. Kleine kinderen kunnen even bij de schaapjes kijken. De opbrengst van de verkoop zal zijn voor het werk van Evangeliestek en St. Hulp Oost Europa. Evangeliestek is een samenwerkingsverband tussen het Hervormd Jeugdwerk (HJW) en het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) en zet zich in voor samenwerking en toerusting in het evangelisatie- en kinderwerk.  St. HOE willen we met name helpen bij de wintercampagne. HOE helpt kwetsbare mensen tijdens de komende wintermaanden met voedselpakketten en dergelijke. De gevolgen van de oorlog in Oekraïne laat zich in veel Oost Europese landen gevoelen door de hoge inflatie, waardoor arme mensen steeds minder in hun noodzakelijke levensbehoeften kunnen voorzien. Twee mooie doelen die u steunt door te kopen aan onze kraam!

Hulp gevraagd

Om alles rondom de Kerstlichtjestocht te organiseren hebben we veel vrijwilligers nodig. O.a. het uitzetten van de lichtjestocht met de huisjes, de versiering, het plein voor Rehoboth en hulp in de catering en het maken van erwtensoep.  We kunnen nog steeds vrijwilligers gebruiken! Wilt u zich inzetten voor de catering, dan kunt u zich opgeven bij Ella van Rijswijk (06 57711854) Voor de opbouw e.d. kunt u zich opgeven bij Peter van Oerle (jpjvanoerle@yahoo.com/0613382222).