Schatgraven in tien jaar liedboek – zingen en bidden in huis en kerk

Tien jaar geleden verscheen het Liedboek – zingen en bidden in huis en kerk. Het is breed in gebruik genomen. Dat is het vieren waard, zeker nu er weer volop samen gezongen kan worden. Daarom organiseert een commissie van kerkmusici en theologen namens de Interkerkelijke Stichting voor het kerklied (ISK) een jubileumsdag op

13 mei 2023 van 10.30 – 16.30 uur
in de Sint Joriskerk in Amersfoort

Deze dag is voor een ieder die houdt van zingen en geïnteresseerd is in de vele mogelijkheden die het liedboek biedt aan liederen, zangvormen, gebeden, teksten en gedichten, niet alleen binnen de context van kerkdiensten, maar juist ook in andere leefkringen. Een dag voor cantores, organisten, componisten, dichters, predikanten, pastores, liturgen, zangers, voor een ieder die het Liedboek en zingend geloven een warm hart toedraagt.

Het programma vraagt een actieve deelname. Er wordt uiteraard veel gezongen onder professionele begeleiding. Met name wat onderbelicht gebleven liederen uit het Liedboek komen aan bod. Tevens worden er liederen uit de vorig jaar verschenen aanvulling Psalmen anders verkend. De thematiek van de liederen wordt toegelicht en er klinken verschillende mogelijkheden in muzikale uitvoeringen. In totaal passeren zo’n 25 liederen en teksten de revue.
De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een vesper.

De dag kent drie programmaonderdelen met tussendoor twee pauzes van een half uur en een pauze van een uur. De kosten voor koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen, die voor de lunch niet. In de buurt van de Sint Joriskerk zijn er volop lunchmogelijkheden.
In de kerk zijn verschillende uitgeverijen en boekhandels aanwezig met relevante uitgaven.

Voor meer informatie
Maartje Wildeman (voorzitter voorbereidingscommissie)
tel. 0514-593781
maartjewildeman@zonnet.nl
Aanmelden kan via www.kerklied.net