Coronaproof engelenproject

In de gemeente Engelen, Berlicum-Rosmalen en ’s-Hertogenbosch is een engelen project gestart. Dit jaar is er meer dan ooit behoefte aan verbinding, saamhorigheid en zorg voor elkaar. Een engelenproject voorziet in die behoefte. In heel veel plaatsen zijn diverse kerken, stichtingen en verenigingen voorgaande jaren actief geweest met engelenprojecten. Deze ervaringen zijn verzameld om te delen via www.engelenproject.nl

Hoe werkt het?

Met een engelenproject wordt een ‘Kerstengel’ gekoppeld aan iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken. Dat gebeurt in principe anoniem. De engel gaat op (of rond) de vier Adventszondagen langs op een adres om daar ‘een stukje hemel op aarde te brengen’. Dat betekent dat iemand een kaart, iets dat zelf gebakken is of zomaar iets leuks brengt.
Engelen hangen dat aan de deur of stoppen het door de brievenbus. Uiteraard ongezien om anoniem te blijven. Wel maakt de engel duidelijk dat het vanuit dit project georganiseerd is.

Zie verder:
https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/coronaproof-engelenproject-zorg-voor-saamhorigheid/

Ook uit Engelen: Er komt een Engelenspoor van voor het raam staande engelen – gevolgd door een speurtocht, een verhalenwedstrijd en er rijdt nu op 4 zondagen een ‘Adventure-Camper’ door het dorp, waar mensen in gesprek kunnen over levensvragen in deze tijd.

Op woensdagen zijn de kerken (kort) open voor voorbijgangers en zinzoekers. Er zijn wensbomen in het dorp en heuse engelenvleugels waar mensen gefotografeerd kunnen worden en vertellen wat hen in deze tijd ‘vleugels geeft’.
De voorzitter schrijft: “En dan hebben we de diensten op zondag: een vioolconcert en kerstdiensten, zoveel mogelijk ook beschikbaar via livestream.
Ouderen krijgen hierbij desgewenst hulp.
Wij in Engelen, hebben er zin in, voor elk wat wils.
Live, live-stream, Zoom en kerkdienst gemist via YouTube: we zetten het allemaal in.”
Meer informatie www.kerk-engelen.nl