Ik stem voor Europa !

Ds. Marco Luijk, classispredikant van Brabant, Limburg en de Waalse gemeenten, geeft in zijn nieuwsbrief een stemadvies voor Europa. Het stemadvies roept niet op concreet op één partij te stemmen. Het vraagt wel om aandacht voor de verkiezingen, die voor Nederland op 6 juni worden gehouden. Marco Luijk schrijft: Ik stem voor Europa opdat we in een democratisch, sterk, rechtvaardig en solidair Europa kunnen leven en omdat we de wereldwijde crises alleen samen op kunnen lossen!’.

 

Marco Luijk werkt hierin samen met zijn Duitse collega, bisschop dr. Beate Hofmann, die schrijft: ‘Ich wähle Europa, weil wir weltweite Krisen nur gemeinsam lösen können!’.

Dr. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk, schreef zaterdag 4 mei een opiniestuk over Europa in het Nederlands Dagblad. Hij schrijft onder meer: ‘Graag spoor ik je aan om bij de verkiezingen voor het Europees Parlement, over een maand, de gang naar de stembus te maken. Christenen nemen een onmisbare plek in, in de samenleving. In een tijd waarin polarisatie toeneemt, kunnen wij kiezen voor verbinding, voor meer ‘wij’ dan ‘ik’. Voor waarden als recht en gerechtigheid, zorg voor Gods schepping en onderlinge solidariteit. Oftewel voor een overheid die een schild voor de zwakken is, die weet van de heiligheid en daarom heiliging van alle leven. Denk bij het uitbrengen van je stem niet alleen aan wat jou het meeste oplevert, maar evenzeer aan waar die ander mee gediend is’.

Collega classispredikant Klaas van der Kamp schrijft op zijn website over een analyse van oud-premier Jan-Peter Balkenende inzake de Europese verkiezingen, klik hier.

 

De hele nieuwsbrief mei 2024 kunt u hier lezen en/of downloaden: NIEUWSFLITS mei 2024